> Energie voor duurzaamheid en klimaatadaptatie

, , ,

Activerende praatplaat

Duurzaamheid, we moeten er allemaal aan. Dus ook de gemeente Hoekschewaard. En zoals in zoveel organisaties heb je ook bij Hoekschewaard de voorlopers. Mensen die vooruit willen, gedreven door idealen en ambitie. Maar hoe houd je de energie erin, hoe krijg je collega’s mee die iets meer overtuigd willen worden? Juist! Met een activerende illustratie, die laat zien hoe je echt een vuist kan maken.

Samenhang in beeld

Adviesbureau OverMorgen en de gemeente vroegen mij daarom aan te schuiven bij een werksessie. In de sessie werd gekeken welke winst een integrale benadering oplevert. Welke kansen ontstaan als je de circulaire economie, energietransitie, klimaatadaptie en biodiversiteit in samenhang combineert? Tijdens de werksessie werden verhalen verzameld, ideeën uitgewisseld, kennis gedeeld. Een snelkookpan die borrelde, te energiek om binnen de kleine ruimte van de workshop te houden. En aan mij de vraag dat alles in één samenhangend illustratie te vangen.

Wervend en inspirerend toekomstpersectief

Het resultaat is een wervende tekening, die als infographics laat zien welke thema’s en aspecten van belang zijn. Zowel direct verbonden met duurzaamheid, maar bijvoorbeeld ook het sociale domein en stakeholders. Als praatplaat laat de tekening zien welke energie je vrij kan maken door integraal te benaderen. En welk toekomstbeeld daarbij hoort. Een werveling waardoor idealen en ambities werkelijkheid worden!