> illustratie natuurspeelpark De Bleijke

Ronald van der Heide is illustrator, strip tekenaar en maakt infographics. In processen, en voor educatieve doeleiden. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld natuur, duurzaamheid, creativeit. Spelregels voor natuurspeelpark “De Bleijke”

klik op afbeelding voor vergroting

 

In Hengelo (Gld.) ligt park “De Bleijke”, een natuurspeelpark. Het park brengt kinderen spelenderwijs in contact met de natuur en heeft zo ook een educatieve functie. Het bestuur wilde een flyer met de spelregels voor het park: wat mag er wel, wat mag er niet? Om de regels ook voor kinderen begrijpelijk te maken heeft het bestuur mij gevraagd de regels uit te tekenen.

 

De regels zijn in samenspraak met een aantal kinderen opgesteld. De regels zijn verwerkt in één grote tekening, die qua sfeer en plek gebaseerd is op het park zelf. Zo zie je de plattegrond op hoofdlijnen terug, en heb ik verschillende toestellen en elementen uit het park in de tekening geplaatst.

 

Zo worden redelijk algemene regels als “zorgen voor het park” en “dieren met rust laten” ineens heel specifiek voor park De Bleijke!