> infographics biobased economy

, ,

infographics biobased economy onderzoeksrapport RIVM. Ronald van der Heide is tekenaar, illustrator en maakt infographics op het vlak van duurzaamheid, circular economy (circulaire economie) en biobased economy  Het RIVM en duurzaamheidsadviseur Bart Wesselink benaderden mij met de vraag een infographics over biobased economy te maken. En dan specifiek over ‘assessment tools’.

 

Aanleiding voor de infographic was een onderzoeksrapport. In dat rapport werden twee productieketens uiteen gelegd die een rol spelen in de biobased economy: biobrandstoffen (biofuels) en schoonmaakmiddelen van het merk Ecover (detergents). Aan de hand van de ketens is onderzocht hoe de duurzaamheid wordt behaald en gemeten (assessment tools).

 

De infographic visualiseert de twee ketens en de relaties tussen de ketens. In oranje de assessment tools. Mannetjes en vrouwtjes van het RIVM hollen op verschillende plekken door de productieketens. Daar zit het werkveld van het RIVM.

 

Door het onderzoeksrapport samengevat te visualiseren ontstaat ineens een overzicht van hoe de productieketens samenhangen, en hoe verschillende productiestadia en partijen invloed op elkaar hebben. Bij de presentatie van de tekening bogen de onderzoekers over de tekening en begonnen gelijk de verbanden te leggen. En dat is precies de lol van infographics: complexe informatie inzichtelijk maken!

 

infographicsbiobased economy onderzoeksrapport RIVM. Ronald van der Heide is tekenaar, illustrator en maakt infographics op het vlak van duurzaamheid, circular economy (circulaire economie) en biobased economy klik op afbeelding voor vergroting