waterklaar. tekening voor Waterschap Limburg, naar een klimaatrobuuste provincie. Infographics illustrator water klimaat

Waterklaar

Waterschap Limburg

klik hier voor meer info


SNB informatietekening waarom slib verbrand wordt. Het circulaire verhaal van slib in een tekening. Afval wordt grondstof!

Waarom wordt slib verbrandt? Procestekening

SNB


Infographics met een verhaallijn. Complexe informatie, wetenschappelijke data en ingewikkelde processen vertaalt hij in heldere infographics met een verhaallijn. Ronald is illustrator, sneltekenaar en strip tekenaar met een academische achtergrond. Ronald van der Heide is infographics tekenaar.

Creativiteit

Kunst Centraal


vector illustratie infographics rijkswaterstaat scheepvaart infrastructuur smart en klimaatneutraal

Smash – Smart Shipping: Slimmer Veiliger Duurzamer

Rijkswaterstaat


infographics praatplaten ANWB Wegenwacht Winkel Ronald van der Heide illustraties visualisaties tekeningen strip maakt complexe informatie makkelijk organisatie proces

De keten van verrassend goed helpen

ANWB Retail

klik hier voor meer informatie


infographics data visualisatie visualization tekenaar illustration complexe informatie in heldere beelden academisch hoogopgeleid onderwijs

Over de 100.000-grens

EP-Nuffic (voor publicatie in Transfer)

klik hier voor meer informatie


infographics sustainability landscapes coffee roaster crops Mexico Bolivia Peru diseases hand drawn conference Solidaridad climate smart agriculture water drought communities story telling rainforest Solidaridad NGO ontwikkelingssamenwerking

Sustainable landscapes (1/2): climate smart coffee

Solidaridad

(klik hier voor meer info en beide infographics)


fietspad van de toekomst illustratie van circulair en duurzaam fietspad klimaatrobuust en praktisch praatplaat

Fietspad van de toekomst: A Healthy Urban Boost

KWS infra

(klik hier voor meer info en vergrotingen)


infographics praatplaten naar een wereld zonder fossiel visualiseert een klimaatneutrale wereld, people planet profit en een circulaire economie. Ronald van der Heide is illustrator, infographics tekenaar en is striptekenaar.

Naar een wereld zonder fossiel

Fosbury Energy

klik hier voor meer info


Ronald van der Heide is illustrator, strip tekenaar en maakt infographics. Hij verwerkt complexe informatie tot heldere en aansprekende beelden in een stripstijl. Onderwerpen zijn duurzaamheid, zorg, sociaal domein, maatschappelijke trends.

Haarlemmermeermodel: hoe werkt vanaf 2015 de zorg?

Gemeente Haarlemmermeer


infographic afvalinzameling Woerden. Ronald van der Heide maakt infographics, strips, illustraties

Het nieuwe afval inzamelen

Gemeente Woerden


Complexe informatie, wetenschappelijke data en ingewikkelde processen vertaalt hij in heldere infographic met een verhaallijn. Ronald is illustrator, sneltekenaar en strip tekenaar met een academische achtergrond. Thema's zijn duurzaamheid, duurzame energie, circular economy, natuur en maatschappij. Ronald van der Heide is infographics tekenaar.

Elektrisch rijden

Kamer van Koophandel / Metropoolregio Rotterdam-Den Haag


Infographics met een verhaallijn. Complexe informatie, wetenschappelijke data en ingewikkelde processen vertaalt hij in heldere infographics met een verhaallijn. Ronald is illustrator, sneltekenaar en strip tekenaar met een academische achtergrond.

Penguen tekenstudio, Istanbul

Turkartoonvisualisatie illustratie infographics strips infographics tekenaar illustrator processen stripmaker

infographics

Infographics zijn informatietekeningen, waarin informatie helder en in een logische volgorde uiteen wordt gezet. Ze werken erg goed in de communicatie van een ingewikkelde boodschap, een slim concept of een complex proces. Het vertellen van het verhaal staat voorop.  Ik werk in een handmatige stijl, waardoor levendige tekeningen  ontstaan.

Cruciaal bij het maken van infographics is het ordenen van informatie en data: wat is de kernboodschap? Wat zijn de hoofdzaken, de bijzaken, en waar liggen verbanden? Met mijn sterke analytisch vermogen zet ik informatie snel en doeltreffend om in een sprekende illustratie. En natuurlijk, niet alles is te vangen in beelden. Waar nodig gebruik ik woorden, teksten, die ik mooi samen laat gaan met het beeld. Het resultaat: sprekende tekeningen die de lezer meenemen in het verhaal.