> Online live tekenen

Online vergaderen, e-conferences, videobellen, het bestond allemaal al, maar door corona is het ineens de dagelijkse manier van werken geworden. Net als online live tekenen. Waar ik vroeger aan een tafel zat bij een overleg of een symposium, teken ik nu gewoon mee via schermdelen. Live tekenen op afstand dus.

online live tekenen op afstand verslag live sneltekenen notulen videoconferencing videobellen

Tekenen tijdens het gesprek

Ik kan verslag leggen of visuele notulen maken terwijl de deelnemers in gesprek zijn. Je ziet de tekening dan ter plekke ontstaan. Maar ik kan ook in een overleg reageren met een schets en daarmee het gesprek verder brengen. Zo krijg je scherpere discussies, meer focus en heeft iedereen hetzelfde beeld waar het over moet gaan. 

online live tekenen zoom goto-meetings teams Skype visueel verslag getekend terwijl de rest kijkt
Screenshot gemaakt tijdens sessie. Deelnemers zien het resultaat direct in beeld (links onder) terwijl ik teken (linksboven, geel shirt)

Platform

Zoom, Teams, Skype, Whereby, Webex, Hangouts, eigenlijk is alles wel mogelijk, al vraagt het ene platform soms een wat andere werkwijze dan een andere. 

Live tekenen op afstand, het kan dus gewoon. Is het net zo leuk of misschien wel leuker dan fysiek bij elkaar zitten? Nou, mwa… Maar als het moet, ontdek dan de mooie kanten – focus op de inhoud, samen bouwen aan één tekening, aan één verhaal, met direct resultaat!

online live tekenen sneltekenen zoom visuele notulen verbindend verduurzamen
Visuele notulen, live getekend en gepresenteerd
tijdens online conferentie ‘verbindend verduurzamen’
Raad voor de leefomgeving en infrastructuur