Over mij

Illustrator en striptekenaar met een soepele hand en scherpe blik.

Ronald van der Heide is tekenaar, illustrator en striptekenaar. Hij maakt visualisaties, artist impressies, vogelvluchten en infographics. Thema's zijn landschap, architectuur, stedenbouw, infrastructuur en ruimtelijke ordening.Ik ben illustratorstriptekenaar en live tekenaar  (sneltekenaar). Complexe thema’s en informatie weet ik te visualiseren naar heldere tekeningencartoonsvisuele notulen, strips en infographics. Met mijn tekeningen maak ik uw verhaal begrijpelijk, toegankelijk en visueel.

Mijn stripsillustratiesvisualisaties en infographics hebben een heldere, toegankelijke stijl. Daarbinnen varieer ik van losse, spontane tekeningen of cartoons tot evenwichtig en precies uitgewerkte beelden.

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar het verhaal: wat wilt u overdragen? En welke manier is het meest effectief? De ene keer is dat een heldere infographic, de andere keer volstaat een illustratie of visualisatie en weer een andere keer een stripverhaal. Daarbij werk ik zowel vanuit mijn studio, als live op locatie als sneltekenaar.

In 2001 studeerde ik af aan Wageningen Universiteit als landschapsarchitect. Daarna werkte ik ruim 10 jaar voor verschillende bureaus. Met mijn academische achtergrond kan ik complexe informatie en thema’s snel en trefzeker doorgronden en vertalen naar levendige, sprankelende tekeningen.