Visueel Notuleren – Jantje Beton 50 jaar!

28 juni 2018

visueel notuleren Jantje Beton - visueel notulist en sneltekenaar Ronald van der Heide verwerkte complexe informatie in heldere tekeningen

Sneltekenaar

Jantje Beton bestaat 50 jaar. Tijdens de feestelijke bijeenkomst was ik aanwezig om als sneltekenaar te visueel notuleren.

De bijeenkomst was in Tilburgse wijk Stokhasselt; een wijk die is bestempeld als Jantje-Betonwijk en kinderen ruimte biedt om buiten te spelen. De bijeenkomst startte met prinses Beatrix; zij onthulde een grote muurtekening op een van de flats in de wijk. Daarop volgde een veelzijdig programma waarin experts en kinderen elkaar afwisselden. Aan het einde tekenende de gemeente een contract met de kinderraad. Vanaf nu worden kinderen betrokken dus bij het beleid in de wijk.

en direct resultaat!

Ik tekende als visueel notulist mee met het programma, dat in twee uur voorbij stoof. Na het slotwoord werden de sketchnotes op het scherm getoond. Als afsluiting van het formele deel en als opening van het informele deel. De grote mensen gingen borrelen, en de kinderen, die gingen spelen. Natuurlijk!